Translate

miercuri, 25 septembrie 2013

Regele Leu

Leul(Panthera leo)este un mamifer din familia Felidae. Trăieste in Africa subsahariană,în savană. Masculul se recunoaste după imensa sa coamă.Are o greutate între 178,4kg.și 217kg. Unele exemplare excepționale pot atinge 250kg.Leul mănâncă 7 kg.de carne pe zi iar leoaica 5 kg. Spre deosebire de alte feline, leul este un animal gregar; trăiește în mari grupuri familiale... În libertate trăiește intre 7 și 12 ani, În captivitate depășește frecvent vârsta de 30 de ani. Masculul nu vânează. Are misiunea de a-și apăra grupul de eventuali intruși.

duminică, 22 septembrie 2013

Frumoasele și înfricoșătoarele feline mari

 Felinele mari (Pantherinaereprezintă o subfamilie a familiei Felidae, care cuprinde unele din cei mai masive feline.
Criteriul de apartenență la subfamilie îl constituie, însă, nu mărimea, ci unele aspecte morfologice. Din subfamilie nu fac parte ghepardul sau puma.




Subfamilia Pantherinae cuprinde: leul, jaguarul, leopardul, tigrul, leopardul pătat, leopardul zăpezilor.
Pantera neagră nu este o specie aparte, ci o formă de melanism (pigmentație neagră) a leopardului și a jaguarului.
Toate felinele mari au pete pe blană, chiar dacă acest lucru nu se observă la prima vedere. Ele sunt observabile la leopard, leopardul pătat, leopardul zăpezilor și jaguar.
La tigru petele iau forma unor dungi. La lei acestea sunt vizibile doar la pui.

sâmbătă, 21 septembrie 2013

Jucării uimitoare, ursuleții Panda



Ursul panda (Ailuropoda melanoleuca) este un mamifer de mărime medie. Ei nu întotdeauna au fost considerați urși, mulți cercetători considerându-i niște ratoni mari. Însă în urma unor teste genetice, ei au fost alăturați familiei Ursidae.
În puținele populații cu efectiv redus, ce trăiesc în pădurile montane ale Chinei Centrale, ursul Panda este printre cele mai rar întâlnite mamifere de pe glob.
Ursii Panda ajung în lungime până la 1,5 m și aproximativ 75 cm în înălțime. Masculii sunt cu 10-20% mai mari decât femelele. Masculii cântăresc până la 150 kg, iar femelele până la 125 kg.



Panda este una dintre speciile de urși care au cea mai lungă coadă, care ar putea ajunge până la 5-6 cm lungime.Ursii Panda trăiesc până la 25-30 de ani.
La ora actuală mai trăiesc circa 1.600 exemplare în sălbăticie, iar viitorul acestei specii se anunță a fi unul deosebit de sumbru.Populația actuală de urși panda sălbatici trăiește doar în 6 masive muntoase situate între câmpia Sichuan și platoul tibetan. Se consideră că, peste 70 ani, datorită fenomenului de încălzire globală, jumătate din arealul actual al urșilor panda nu va mai putea fi locuit de aceștia.

vineri, 20 septembrie 2013

Una paloma blanca...

”Una paloma blanca”...Este titlul unui cântec...Poate îl știți, poate nu...
Porumbelul este o pasăre din familia Columbidae. Este pasărea cea mai larg răspândită în Europa. Porumbelul de casă este forma domesticită a acestei specii, formă întâlnită în apropierea așezărilor umane, la sat și în oraș. Există 15 subspecii. (Wikipedia)

Unele specii sunt cu adevărat uimitoare




joi, 19 septembrie 2013

Pufoase și drăgălașe, felinele mici...

Motto:
"Pisicilor le reușește de minune ceea ce oamenilor le este imposibil: să treacă prin viață fără sa facă zgomot!" 
(E. Hemingway)
                                          ***
Albe, colorate, frumoase, pufoase, cu fundițe...Niște prințese!

 
"Dacă ești demn de afecțiunea ei, o pisică îți va fi o bună 
prietenă, dar niciodată o sclavă". 
(Théophile Gautier)



Planeta pisicilor


Felinele mici
Motto:
”Omul se poate considera civilizat numai în măsura în care poate înţelege un suflet de pisică.”
(Geoge Bernard Shaw)



Grațioase, pufoase sau nu, dar afectuoase, drăgălașe, hoațe, supărăcioase, oportuniste. Curioase, jucăușe, imprevizibile, gata de atac și de scărmănat ghemele. Încăpățânate și independente. Ne cuceresc inimile și ne amuză permanent, mai ales când dorm.




Pisica de casă, pisica domestică sau mâța (Felis catus sau Felis silvestris catus) este un mamifer din ordinul carnivorelor, familia Felidae, subfamilia Felinae. Este alături de oameni de peste 3500 ani și în prezent este cel mai cunoscut animal domestic în toată lumea.
Egiptenii au fost cei care au transformat pisicile în animale domestice pentru a ține departe șoarecii.
În ciuda domesticirii, pisica nu a pierdut niciodată abilitatea de a trăi în sălbăticie, unde formează colonii.
Un studiu genetic din 2007 a arătat însă că pisicile provin din pisica sălbatică africană (Felis silvestris lybica), divergența producându-se în jurul anului 8000 î.Hr., în Asia.



Învăluite într-un camuflaj elegant și echipate cu arme mortale, felinele (mari și mici) dezvăluie ceea ce veterinarul britanic David Taylor numește “esența războinicului șlefuit perfect”




Iubesc pisicile !