Translate

vineri, 18 octombrie 2013

Fabuloasele pisici și suratele mai mici - Pisici sălbatice (galerie foto)



***
Pisici sălbatice

1. Pisica africană aurie(Profelis aurata). Originară din pădurile tropicale din Africa Ecuatorială. In prezent pe cale de dispariție.

 2. Pisica Anzilor (Leopardus jacobita). Trăiește în Bolivia, Peru și Argentina.

3.Pisica Caracal (Caracal caracal). Este întâlnită în regiuni de munte sau deșert din Africa și Asia.Poate fi și animal de companie.

4.Pisica de nisip (Felis margarita). Trăiește  în zone de deșert din Africa, Peninsula Arabică, Asia de vest. Este de dimensiunea unei pisici domestice.

5.Pisica Margay (Leopardus wiedii). Trăiește în regiuni din Mexic până in Brazilia. Vânătoriță nocturnă este rareori văzută în sălbăticie.

6.Pisica Pallas )Otocolobus manul). O intâlnim in estul Europei până în Siberia.De asemeni în Orientul Mijlociu și Asia, la altitudini mai mari. Are blana deasă,cu firul lung. Se presupune a fi cea mai veche rasă din lume, apărută acum 12 milioane de ani.

7.Pisica Pescar (Prionailurus viverrinus). O bună înotătoare care trăiește lângă apă, în zonele de sud și dud-est ale Asiei. Este amenințată de transformările care au loc in habitatul ei natural.

8.Pisica Serval (Leptailurus serval). Este o pisică africană. Se presupune că ar fi strămoșul leului și al ghepardului. Prin încrucișare cu pisica domestică s-a obținut o rasă denumită Pisica Savannah, care a devenit animal de companie.

Sursa: Ziare.com 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu