Translate

marți, 6 mai 2014

Sărbătoarea liliacului

 Motto :
”Veniți, privighetoarea cântă și liliacul e-nflorit”...
(AL.Macedonski)

În prima duminică din luna ieșenii sunt invitați  la Sărbătoarea liliacului are are loc la la Muzeul "Mihail Sadoveanu". Pe 4 mai a.c., participanții l-au avut ca oaspete pe maestrul Petru Ciubotaru, recent laureat UNITER pentru întreaga sa activitate artistică.
În cadrul programului au avut  loc: vernisajul expoziţiei “Opera lui Sadoveanu” în artă plastică, recitaluri  de poezie şi epigramă, lansări de carte, recitaluri muzical-artistice.
Când s-a mutat la Iași, în casa din Copou, scriitorul a adus și si a plantat in curta noii locuințe, câteva tufe de liliac, care acum fac deliciul vizitatorilor.
***
                                      Liliac la Ponoare
Tot în prima duminică a lunii mai, în satul Ponoare de lângă Baia de Aramă are loc cea mai importantă nedeie din județul Mehedinți – Sărbătoarea Liliacului. Se numește astfel pentru că este organizată în Pădurea de liliac Ponoare, cea mai mare rezervație naturală de liliac din România, care se întinde pe 20 de hectare. Liliacul de la Ponoare înfloreste în prima jumătate a lunii mai, iar aceasta sărbatoare este închinată primaverii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu